Wie zijn wij?

rebeccaIk ben Rebecca Korsuize-Meijer (1982). Eigenaresse en vestigingsmanager van Christelijke Kinderopvang De Parel. Getrouwd met Arnoud Korsuize en samen hebben we 3 kinderen. Jente (2004) , Indy (2009) en Jesse (2013).

In mijn vrije tijd ga ik graag met de kinderen erop uit, zing ik bij een koor en speel ik harp.

Ook ben ik actief betrokken bij het zondagsschoolwerk in de kerk. Ik doe bijbelvertellingen en verwerkingen voor kinderen van 4-12jaar. Dit vind ik heel erg leuk om te doen.

In 2000 heb ik mijn SPW 4 diploma behaald en ben ik gaan werken in de kinderopvang. Ik heb op diverse kinderdagverblijven ervaring op mogen doen. De laatste jaren heb ik op management niveau veel ervaring op gedaan bij mijn toenmalige werkgever

Vanaf het moment dat ik van school kwam heb ik altijd gezegd: “ooit wil ik een christelijk kinderdagverblijf oprichten”. Ik wil de Liefde voor God en de Liefde voor kinderen met elkaar combineren binnen het werkveld. In 2016 kwam alles samen en ben ik een grote droom achterna gegaan.

Vanuit mijn kindertijd is me onderstaand lied altijd bijgebleven.

Weet je dat de Vader je kent
Weet je dat je van waarde bent
Weet je dat je een Parel bent
Een Parel in Gods hand

Zo komt de Parel aan haar naam.
Het beeld van een Parel zo puur, uniek en mooi. Zo kijk ik ook naar alle kinderen. Ieder kind is uniek en puur van zichzelf. Dat is het mooie aan kinderen. Ieder kind is een Parel, een Parel in Gods hand.”

Ik vind het belangrijk dat kinderen zich op hun eigen niveau kunnen ontwikkelen in een voor hun veilige en uitdagende omgeving. De groepen op de Parel zijn dan ook zo ingericht alsof het een huiskamer is. Een bank om samen met de kinderen boekjes te kunnen lezen. Een kinderkeuken om samen met de kinderen taartje, drinken etc, te kunnen “nuttigen”, een bouwhoek , een treinbaan, een keukentje, een poppenhoek en natuurlijk een veilige babytuin waar de allerkleinste veilig op ontdekkingstocht kunnen.

Ook vind ik het contact met u als ouder belangrijk. U vertrouwt uw kind aan onze zorg toe. Hierin is een goede overdracht en open communicatie van heel groot belang voor zowel de ouder als het kind en de pedagogisch medewerker.

Op de Parel willen we de kinderen bekend maken met diverse bijbelverhalen en thema’s rondom de bijbel. We willen met de kinderen danken en bidden voor alles wat voor de kinderen belangrijk is. Ik ben ervan overtuigd, dat alle kinderen mogen weten dat Jezus van ze houdt. Ik hoop en bid dat elk kind zoveel over Gods liefde hoort en leert, dat er later ook verlangen mag blijven om nog meer te leren en te horen over Gods liefde voor iedereen.

 

lysetteMijn naam is Lysette Korsuize een in 1985 geboren en getogen Venneper.
Op mijn 19de  mijn diploma SPW behaald en ben sinds die tijd werkzaam in de kinderopvang.

Ik vind dit werk enorm leuk omdat elke dag weer anders is. Het is mooi om te zien hoe wij een kind kunnen helpen in zijn of haar persoonlijke ontwikkeling, maar ook op sociaal-emotioneel gebied bij kunnen staan en op die manier een kind te zien groeien en bloeien.

Het is mijn ideaalbeeld dat de opvang een verlengde is van de opvoeding thuis, het persoonlijke contact met ouders vind ik daarin belangrijk.

Het is mooi om mijn werk bij de Parel te kunnen combineren met mijn eigen christelijk geloof, om de liefde van God door te kunnen geven aan de kinderen.